2011. január 19., szerda

Kiállítás a Gödörben

2011. január 19 - február 2.
Fiatal Művészek Kiállítása
A VilágVeleje Fesztiválokon már a kezdetek óta hagyomány – lévén, hogy összművészeti esemény –, hogy a színpadi produkciók mellett a képzőművészet is jelen van. Idén 13 alkotó (Benkovits Balázs, Csató Máté, ef Zámbó István, Keszeg Nándor, Kitzinger Gábor, Kondász Ferenc, Márton Judit, Mátyus Andrea, R. Nagy Csilla, Rontó Lili, Nagy Balázs Krisztián, Szalay Dávid, Tóth Eszter) munkáit tekintheti meg a közönség.
A kiállítók:
Benkovits Balázs, poszt-zseniális vizionárius.

Csató Máté: autonóm autodidakta, alantas asszociáló android alappal alkotó, alaposan allegórikus alak.

ef Zámbó István, általános képzőművész: a létező műfajban próbálta kiterjeszteni egész életében ez irányú tevékenységét az élet minden területére.

Keszeg Nándor, festőművész és vizuális fajtalankodó: gyerekkora óta a naplopás mellett próbálta a groteszket megfogalmazni.

Kitzinger Gábor: Közel tíz éve aktív vj, a Kiégő Izzók tagja. Krónikus számítógép undorát ehhez hasonló grafikákkal tompítja.

Kondász Ferenc, képzőművész: A formák és színek egymásra gyakorolt hatását néha a vásznon néha pedig földön, vízen, levegőben kutatja.

Márton Judit, fotós: matematikus és agrármérnök. Hobbija a fotózás, írás, rajzolás, fallabdázás. Emberkerülő; kislánykora óta várja a világvégét.

Mátyus Andrea, fotós: fényképész-fotólaboráns. Kizárólag hagyományos technikával készült fotói vannak. Gitáros és biciklista és 'en väldigt svensk flicka'.

R. Nagy Csilla, festő: Munkáiban többféle technikát alkalmaz. Némelyik képét egy-egy idézettel egészíti ki, amelyek a befogadó gondolatainak irányt adhatnak. Látványvilága változatos, néha groteszk, máskor álomszerű.
www.rnagycsilla.atw.hu

Rontó Lili, grafikusművész: A VilágVeleje Fesztiválok állandó kiállítója. Soha egyetlen munkájában sem tudott elszakadni az ember témájától, még akkor sem, amikor valójában állatok jelennek meg a képen. Az ábrázolt madarak, kutyaszerű figurák, sárkányállatok is valójában emberek, a rájuk jellemző állat bőrét hordva, felerősített állati tulajdonságaikkal jelenítve meg.
rontolili.uw.hu

Nagy Balázs Krisztián, concept art: Meglepő alkotásain a közönség egy része derül, mások mélyebb filozófiai értelmet keresnek bennük. Az eddigi plasztikák és installációk után most sík területre tévedt.

Szalay Dávid, szobrászművész: Koncepciója az organikus és konstruktív formavilágok közötti kapcsolat megtalálására és boncolgatására irányul, amelyben nagy hangsúlyt kapnak a különböző matériák. Munkái többnyire nem törekednek a figuralitásra és direkt ábrázolásra, inkább a formák által keltett érzések tiszta érvényesítésére.
davidszalay.uw.hu

Tóth Eszter: sok téma, sok technika, sokk hűhó semmiért.

2011. január 16., vasárnap

Meg van a  Százhalombatta Matrica Múzeumban  megrendezésre kerülő,
" TANÁR ÉS TANÍTVÁNY " kiállításának időpontja 

2011 Április 15- 2011 Május 15-ig.

Utána május végén egy nagyobb kiállítása lesz a sulinak, több résztvevővel a Budapesti Almássy Hallban. 
Ez még szervezés alatt van, de későbbiekben úgyis beszámolok:)))

Csendéletek..........


és Gabi utólagos engedelmével erről a beállításról egy grafika....

 

Karinthy Szalon Kiállítás