2010. április 30., péntek

Nagyon fontocskák :) !

Két fontos dolgot kéne mindenkinek átgondolnia illetve felém jeleznie.

1. A Klagenfurti kiállításra (Szeptember 13, hétfő) szervezek külön buszt, 15 főset ( úgymint Nagybörzsönybe) Jeleznetek kéne, hogy igényt tartotok-e rá.
Ezzel kapcsolatban azt is át kellene mindenkinek gondolnia és felém jelezni úgyszintén, hogy maradjunk-e kint Klagenfurtban éjszakára ( 6000 Ft /fő a szállás. kaja nélkül) vagy jöjjünk vissza a határ innenső oldalára még a megnyitó estéjén és itt aludjunk meg valamilyen határközeli kis szállóban.Kérek reagálásokat !

2. Ági felvetette, hogy A Karinthy Szalon megnyitója után Június 19-20-án,Visegrádi Mogyóróhegyi Jurta táborba egy kis hétvégi eggyüttlétre :)



Elmehetnénk az év lezárásaként a
Kirándulnánk ,a várba a felújított palotába..Sokan még nem látták:)
Erre is szeretnék minnélhamarabbi visszajelzéseket !!!Le kell szerveznem, busz, férőhely stb.
Amit tudok: 12 személyes faház 2400/fő/éj, ha jurta faházban lennénk az 2100 Ft/fő/éj.
Reggeli 480Ft, Ebéd 975 Ft, vacsora 795 Ft - de szerintem mi is készíthetünk egy jó kis szalonna sütéses vacsorát és csak reggelit kéne igényelni 1 napra. Döntsetek, szóljatok, jelezzetek!!!

Szép hétvégét és nefeljtsétek el az ANYÁK NAPJÁT !

2010. április 26., hétfő



A pályázati kiírás

A pályázatot az alábbi területekre hirdetjük meg:
• divattervezés
• stylist
• smink és haj
• fashion art direction, fotó és videó

Téma:

A pályázat fő témája az etno stílus újraértelmezése, feldolgozása, kreatív hagyománytisztelete.

Az etno a hagyományos népművészeti elemeket értelmezi újra és teszi maivá. Az irányzat a 20. században lett először felkapott a hagyományos népi motívumok beemelésével. Sokaknak a Hair, a batikolt póló, a nagy virágminta és az elhagyhatatlan tarisznya jut eszébe.

Ez azonban mára a múlté, hiszen ez a sokszor perifériára szorult stílus ma megint divat.
A pályázati feladat az etno stílus bemutatása és újraértelmezése a mai korra a technika, technológia, szabás, anyaghasználat, színválasztás és egyéb kreatív megoldások adta lehetőségekkel.

Zsűri:
A pályázatot 5 fős szakmai zsűri véleményezi és választja ki a nevezésekből a 3 legjobbat.
A zsűriben a szakma elismert személyiségei vesznek részt.

Jelentkezési feltételek:
A pályázatokat a kiíró május 15-ig várja. A maximum 5Mb-os nagyfelbontású alkotásokat/terveket/fotókat „jpg” vagy „pdf” formátumban lehet elküldeni email-ben a hr@makanymarta.com címre, vagy ha az anyag meghaladja az 5Mb-ot, CD-n / DVD-n személyesen is benyújthatók a Makány Márta Showroomban május 15-ig minden hétköznap 10 és 16 óra között a Budapest 1054 Báthory utca 18-20. alatt.
A jelentkezésen mindenképp fell kell tüntetni a jelentkező teljes nevét, email címét, telefonszámát és azt, hogy melyik kategóriára jelentkezett.

A döntőbe jutott, kategóriánként három kiválasztott alkotókat május 17-én értesíti ki a pályázat kiírója. A döntős alkotások és alkotók a nyári WAMP-prezentációk résztvevői lesznek.

Kontakt:
hr@makanymarta.com „Tehetségkutató pályázat” téma-megjelöléssel

Nyeremény:- A döntőbe jutott alkotóknak és alkotásoknak média megjelenést biztosítunk.
- Minden kategória döntősei alkotásaikkal részt vesznek a nyári WAMP-on tartandó prezentációkon (amennyiben az alkotások ilyen formában bemutathatók), ahol lehetőséget kapnak a nagyközönség előtti bemutatkozásra.
- A divattervezői pályázat esetén Makány Márta gyakornoki lehetőséget ajánlj az első három helyezettnek, valamint a ruhaterveket elkészítésében szakmailag konzultál a nyertesekkel és a Makány Márta Showroom-ban elkészítik minden döntős három legjobb tervét.
- A stylist, fodrász és sminkes kategóriákban a nyertes munkákat, ötleteket egy profi csapat segítségével lefotózzák. A fotózáson a pályázat nyertesei aktívan közreműködnek, a profik irányítása alatt. Az elkészült fotókat megkapják a nyertesek és portfoliójukban referenciaként adhatják meg.
- A műszeti vezető kategória nyertese (attól függően, hogy munkája milyen jellegű) lehetőséget kap, hogy a következő Makány Márta divatbemutatón és egyéb megjelenéseken együtt dologozzon a tervezővel és csapatával (pld. Dömötör Tamás rendező, Tóth-Widamon Máté operatőr, stb.)

Karinthy Szalon Kiállítás